新加坡狮城论坛

返回列表 发帖 付费广告
楼主: 冷风1985

2011 GCE O Level Chemistry P2 (Pure) Suggested Solutions

A7(c) 应该是UO2吧。因为是Uranium(IV) 老师把IV看成V了吧! 反正多谢答案!

小狮租房
老师,8(c)可以写 Si 4+ O2-么

无奈的我啊 发表于 1-11-2011 23:46
A7(c) 应该是UO2吧。因为是Uranium(IV) 老师把IV看成V了吧! 反正多谢答案!

你说的没错, 看错了.

谢谢老师,辛苦了~

烈帝~ 发表于 1-11-2011 22:59
Can i write chlorine gas for the compound?
The ionic half equation chlorine ion should be liquid rig ...

Yes, you are right, corrected. Thank you.

宁静、淡然 发表于 2-11-2011 00:22
谢谢老师,辛苦了~

:)

aileenzjf 发表于 1-11-2011 23:54
老师,8(c)可以写 Si 4+ O2-么

不可以, Si 和 O 都是non-metal, 他们是以covalent bond 结合在一起的, 所以不能分开.

烈帝~ 发表于 1-11-2011 22:59
Can i write chlorine gas for the compound?
The ionic half equation chlorine ion should be liquid rig ...

Chlorine gas is not compound, because there is only one kind of element in the molecule Cl2. Such molecules are called element.

无奈的我啊 发表于 1-11-2011 23:46

郁闷 我也 看错

冷风1985 发表于 2-11-2011 01:09
Chlorine gas is not compound, because there is only one kind of element in the molecule Cl2. Such m ...

多谢
可能想太多了 因为potassium chloride是离子形式出现的 所以以为没有结合...

发表回复