新加坡狮城论坛

返回列表 发帖 付费广告
楼主: lyn-安逸

[Visa/LTVP] 父母长期签证被拒,怎么申诉

Currently, I am a permanent resident living in Singapore with my husband and 5 months daughter ,I would like to appeal to ICA to grant the Long term visit pass application for my mother.

1.     As I and my husband are working, I would need my mother to assist in taking care my daughter.

2.     My current unsuitable maid end date will be 14 March 2018, I won’t apply one more maid temporarily.

3.     As my parent in law are advanced in age, they are incapable to look after my little daughter.

I look forward to your favourable reply as I really need someone that I can trust to take care of my daughter while I am at work especially she is only a few months old

Attached following supporting documents for your attention.

小狮租房
现在只有公民的父母可以申请到长期签证,PR的一般都是三个月,如果孩子3岁以内可以用老公的名义申请,直接去ICA讲明原因说过来帮忙照顾孩子,这样有可能会批到孩子3岁。

而且要交保证金2K

Sunny_lu 发表于 18-4-2018 10:34
现在只有公民的父母可以申请到长期签证,PR的一般都是三个月,如果孩子3岁以内可以用老公的名义申请,直接 ...

PR可以申请长期签证呀,我朋友试过。不过我加了我老公资料上去上诉,感觉应该没有问题吧,老公也是ICA员工。
回复 支持 1 反对 0

dry-box 发表于 18-4-2018 11:14
而且要交保证金2K

是批了之后要求要交的吗?

是的  发表于 19-4-2018 09:36

lyn-安逸 发表于 18-4-2018 19:05
PR可以申请长期签证呀,我朋友试过。不过我加了我老公资料上去上诉,感觉应该没有问题吧,老公也是ICA员 ...

以前的PR都可以申请5年的签证,现在都不行,你可以试试看。
我老公PR的时候申请我婆婆,几次都不行,公民拿到后申请,立马批了5年。
回复 支持 1 反对 0

lyn-安逸 发表于 18-4-2018 19:05
PR可以申请长期签证呀,我朋友试过。不过我加了我老公资料上去上诉,感觉应该没有问题吧,老公也是ICA员 ...

我的邻居,老公是新加坡海警,她PR申请她妈妈也是几次都不批,最近刚拿到公民,申请也是一次批了5年

总结的很好

1.ica员工无关。关卡ica的人员很多,总理议员部长们的亲戚朋友更多。
2.很可能需要劳动大驾去ica,办理换担保人等等事宜。

Pr 申请长期签证肯定不好批,但是也有拿到三年的,主要是看担保人的条件吧,还有看担保人配偶的条件。职位稳定,薪水高的,批的人也不在少数,不管怎么样,在上诉中,之后结果出来,会在这里更新

发表回复